Nestlé ©2016. Todos os direitos reservados.
1. Nielsen, Jan/18. 2. American Academy of Pediatrics - AAP. www.healthychildren.org/English/ages-stages/Pages/default.aspx. Acesso
em 30 ago 2018. 3. Sociedade Brasileira de Pediatria. Manual de Alimentação da infância à
adolescência. Departamento de Nutrologia, 4ª ed. Rio de Janeiro, RJ: SBP; 2018. 172 p. 4.
Gregory KE, Dubois NE, Steele T. Nutritional and immunological considerations relevant to
infant nutrition. J Perinat Neonatal Nurs. 2014 Jan-Mar;28(1):80-6. 5. Chandra RK. Nutrition
and the immune system from birth to old age. Eur J Clin Nutr. 2002 Aug;56 Suppl 3:S73-6. 6.
Sazawal S, Dhingra U, Dhingra P, Hiremath G, Kumar J, Sarkar A, et al. Effects of fortified
milk on morbidity in young children in north India: community based, randomised, double masked
placebo controlled trial. BMJ. 2007 Jan 20;334(7585):140. 7. Silva AGH, Cozzolino SMF.
Biodisponibilidade de nutrientes. 2009; São Paulo; 3: 513-41. 8. Comparativo de tabela
nutricional e composição de guia de produtos da mesma categoria realizado em Agosto/2018. 9.
Dunker KLL, Alvarenga M, Moriel P. Grupo do Leite, Queijo e Iogurte. In: Philippi ST. Pirâmide
dos alimentos – Fundamentos Básicos da Nutrição. Barueri: Manole, 2008. 10. Vandenplas Y,
Veereman-Wauters G, DE Greef E, Mahler T, Devreker T, Hauser B. Intestinal microbiota and
health in childhood. Biosci Microflora. 2011;30(4):111-7. 11. Koletzko B, et al. (eds): Formula
Feeding IN Pediatric Nutrition In Pratice. World Rev Nutr Diet. Basel, Karger, 2015, vol 113,
pp 97-103. 12. Park S, Pan L, Sherry B, Li R. The association of sugar-sweetened beverage
intake during infancy with sugar-sweetened beverage intake at 6 years of age. Pediatrics. 2014
Sep; 134 Suppl 1:S56-62.